Lampletar tider

Kapitel ett av denna dag handlade om att leta efter en taklampa. Det låter kanske som en enkel grej men ack så fel man kan ha.

Sen vi flyttade in den här lägenheten har vi inte haft någon lampa över vårat matsalsbord, och inte har vi behövt någon heller då det var sommar och ljust hela tiden. Men nu är det mörkare tider och snart är det julafton och då ska vi alla samlas runt detta bord och gotta oss i julens alla härligheter. Thats why vi bara måsta ha en taklampa där nu.  Vi har ju kikat lite när vi har varit i affärer med lampor innan men inte funnit någon som passat till form och pris, men idag skulle det ske. Jag hade bestämt mig.
Vi lämnade Landskrona för att bege oss till ett ställe som heter Hyllinge där det bland annat finns ett Bauhaus ett Härliga Hem och ett City Gross. Vi Började med Härlig hem som verkligen har underbara saker till hemmet, men fann ingen lampa som passade oss. Sen prövade vi lyckan på Bauhaus och fann flera lampos som vi skulle kunna tänka oss. Alla låg i prisklassen 800 – 1000 kr men var väldigt fina. Problemet var bara att de antingen var tvungna att skruvas upp i taket (alltså inte hängas på en krok) eller så var de slut. Vi gick lite moloket där ifrån och ute hade det börjat regna. What the fuck tänkte vi och gick vidare till Citygross. Det kunde ju vara så att man kunde hittar en lampa där. Tiden började snart rinna ut för oss för vi skulle hem till Andrés päron och fika snart men väl inne i butiken hittade vi inte en men 2 tänkbara lampor. Den ena var lite mer stilren men 4 glas kupor och kromade detaljer. Den andra var med 4 glaskupor i frostat glas och i något smidesliknande material. Dessutom kunde man ha 4 ljus på ovansidan och på så sett dekorera den efter säsong.
Det blev lampa nummer två trotts att den inte alls var den stilen jag var ute efter, men med ett pris på 449:-, rätt fäste och möjlighet till att pimpa till den nu till jul så föll lotten på den.

Så nu äntligen har vi en lampa till matsalsbordet och imorgon ska vi sätta upp den och även piffa till den med några fina juldekorationer.


Aaa typ så här ser lampan ut. Fast det blir nog finare när man fått upp den.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0