Spännande.

Idag lämnade jag in en gammal filmrulle som suttit i pappas gamla systemkamera sen några år tillbaka... Får se om det blir några bilder över huvud taget.... Annars så har det varit en riktigt bra dag igår, till skillnad från igår. Eftersom jag är förkyld till 100 så var jag rätt säker på att jag skulle smitta Cornelia och hon mådde nog inte helt bra igår. Hon vägrade äta och ville inte somna när jag la henne. Det gick att hålla henne glad små stunder med leksaker, men sen blev hon kinkig, vilket inte var så konstigt eftersom hon inte ätit på 5-6 timar. Tillslut så somnade hon när jag stog och höll henne och spelade på hennes bondgård som för ett förskräkligt liv. När hon sen vakna vile hon till slut äta och jag blev lugn igen.... Idag där emot så hon ätit väldigt bra och sen somna hon på väg in till stan, fortsatte sova när jag sprang med vagnen i regnrusket genom stan och väl hemma fortsatte hon sova. När klockan var 17:00 väckte jag henne för att mata lite till. Nu har hon precis tagit xboxkontrollen från André så att han inte kan spela mer.. = ) duktig flicka man har... Själv har jag hunnit baka tre tacopajer och imorgon blir det till att göra Pannacotta för första gången. Jag tänkte göra en med Amarula och passionsfrukt, och en mer klasisk med vanilj och hallonsås.


De senaste

Imorgon är det julafton och inte vilken julafton som helst utan Cornelias Första julafton. Vi ska hem till Cornelias farmor och farfar där det kommer blir mycket god mat och ännu mer paketpapper för Cornelia att leka med.. Jag ska försöka fota så mycket som möjligt och så kommer det nog upp lite bilder här sen...

Här är iaf de senaste som jag fotat med mobilen....

God jul på er alla....= )


fin till jul...

Pappa och skruttan tar sin årliga dusch ti  jul....Även om hon föredrar att bada med mamma så var det kul att duscha med pappi.... =)


Nu är det jul igen

Ja nu är det jul igen och nu blir man tjock igen... Igår var vi hemma hos Andrés föräldrar och bakade inför julen. Cornelia låg mest och sov som tur var och jag och Eva lyckades få ihop 2 satser med lussebullar, en klassisk och en specialare som jag gjorde som kanelbullar fast med vaniljsmör och hasselnöt fyllning. Sen blev det Knäck, Christmas bars, biscotti och en massa pepparkakor. och i i vanlig ordning så plocka vi ut alla fula exemplar som man får smaka av, och det blir nog bara fler och fler fula exemplar för varje år. Idag har jag tryckt i mig 3 lussebullar och dagen är ju inte slut än... Men men man ska väl få njuta och inte tänka på extrakilona som kan komma runt jul. För planen är ju att jag ska lägga i en växel till med träningen sen efter nyår.. Nytt år, nya löften... som i vanlig ordning man inte kan hålla.... = )

I lördags fyllde Cornelia 4 månader... Det är sjukt vad tiden går fort, men kul oxå. Hon är ju världens bästa lilla unge som är sååå go och glad och rolig. = )
När vi käka middag hos farmor och farfar så fick Cornelia smaka på sin första smakportion. Det blev morot och palsternacka och väldigt populärt. Det blev ju kladdigt och härligt och snuttan högg efter skeden men ibland åkte maten ut direkt och jag fick hjälpa till med fingrarna och pilla in maten igen... efter ca 2 msk fick det vara nog, men jag tror säkert hon ville ha mer...


Idag tar vi det bara lugnt och jag har sorterat lite tvätt och lagat lite hål i kläder  så nu ska jag nog prova lägga mig en stund och se om jag hinner somna innan Cornelia vaknar...


Sorry....

Att jag är så dålig på att uppdatera, men jag prioriterar lite annorlunda som ni kanke förstår... = )

Här kommer iaf bilder och mera bilder från den senaste tiden..

Igår kom jag och Cornelia hem efter att ha varit uppe i Nyköping och Stockholm, torsdag till måndag. Anneli kom först ner med tåget och sen åkte vi upp tillsammans, sen åkte vi ner tillsammans och Anneli tog tåget upp igen... Tack så mycket världens bästa storasyster. = )

Vi hann med allt jag ville hinna med och det blev inge stress utan bara mys och skratt. = )
Cornelia älskade att få så mycket uppmärksamhet och få umgås med fler än bara mamma och pappa.. = )

På torsdagen när vi kom upp tog vi det mest lugnt hemma hos Anneli och Fredrik, men sen på fredagen åkte jag, Cornelia och Anneli ut till Vadsbro och hälsade på hemma hos Bengt och Eva. Bengt var hemma så vi passa på att ta en fika där.


Sen åkte vi vidare till Mona och Stefan och alla Hundarna. Där drog Mona fram en uråldrig gåstol som jag och Anneli hade när vi var små. Den må vara sliten men Cornelia älskade att få sträcka på benen i den. = )
Det blev en kaffe till och mera mys.


Vadsbroturnén slutade tillsut hemma hos pappa där vi inte hann att dricka något kaffe för det snackas ju rätt mycket i min familj och då gärna om gamla saker, saker som hände förr, en massa gamla minnen. Det ena ledde till det andra och tillslut så började vi tömma vinden på kartonger och sopsäckar fulla med våra gamla leksaker och kläder som sparats till framtiden. Vissa gosedjur ska Cornelia få ärva, men många får bo kvar hos pappa så lillsnuttan har lite att leka med när vi kommer upp i sommar. Jag fick även med mig lite gamla foton från typ 40-talet och en kavel som jag ska hänga på väggen i köket... Man hittar alltid en massa roliga saker hos pappa som man kan ta.. = ) tack pappa.


När vi kände oss nöjda tog vi pappa och drog in till Nyköping igen för att äta gått och sallskapa...
Alla intog sina platser och gjorde det de är bäst på. Vissa lagade mat, andra satt i soffan och kolla tv.


Lördag kom och då begav vi oss till Stockholm och första stoppet blev hos Mia och Morfar där vi åt frukost. Det blev fullt hus med Mamma och Oscar, Caroline, Joel och pappa och Anneli, Fredrik, jag och Cornelia. Men det var riktigt kul och trevligt...Cornelia fick lite julklappar, men var nog mer glad för paketpappret. = )



Efter att ha varit på Söder i Sthlm ett tag så drog vi vidare ut till Dalarö till Farmor och Farfar där det blev lunch och mera mys och julklappar till Cornelia. = )



Hemma i Nyköping igen så lagade Joel och Fredrik middag och vi andra gullade med gollungen. = )



Sen blev det söndag och vi började dagen med Hotellfrukost med Mormor och Micha som kom med flyget kvällen innan. Cornelia var dock trött och låg och sov i sin vagn medans vi andra njöt av bacon och äggröra.
Efter nästan 2 timmars frukost kom Sandra in till Nyköping och inte så ovanligt så fick Cornelia mera paket. = ) Världens sötaste lilla ponch fick hon av `tant`Sandra och hon älskade den och blev så glad när hon fick mannekenga i den.



Måndag blev en bildlös dag då vi mest spenderade vår tid i bilen ner till Skåne igen. Resan gick väldigt bra och det tog ett tag för mig och Anneli att inse att det faktisk var snö ute. Det blir det ju en hel del pladder när man är två systrar som bor 55 mil från varandra och inte ses så ofta och får åka bil i 5 timmar tillsammans.
Väl hemma blev det ett kärt återseende mellan Cornelia och pappa André som fick mata sin lilla flicka med flaska för första gången.

Nu har det gått nästan en timme sen jag började skriva det här inlägget och ladda upp alla bilderna, men det gör inget. Idag har vi bara en mysdag jag och Cornelia som just nu ligger och sover. Hon blev lite trött av att testa sin julklapp som hon fick av gammelmormor och gammel Micha, en gåstol. = )


" jag når nästan ner med fötterna i golvet" = )

Tack alla mina underbara familjemedlemmar, släktingar och vänner.... = )



RSS 2.0