Grekland nästa

Nu är det bokat och klart. Weee Grekland nästa.
Den 24:e maj drar vi till Ön Karpathos i en vecka och ska bara mysa och njuta av livet. Det känns skönt att det är bokat nu så man vet att det blir av.

Snacka även med Sandra förut och planerade lite för när jag ska åka upp till henne och se hennes nya lägenhet. Det blir den 17 april till den 19:e. En snabbis skulle man kunna säga, men det tackar man ju inte nej till.

Nä nu börjar Greys Anatomy snart. Hej hej


seg, segare, segast

Jag känner mig nästan död idag och har inte lust att göra någonting alls idag. Det känns lite småjobbigt att inte ha någon energi över huvudtaget när man väl är ledig och skulle kunna göra hur mycket som helst.

Jag mest druckit kaffe och youtubat en massa folk. Jag har länge tänkt att jag ska ta tag i mitt liv och vara lite mer kreativ och börja illustrera. Det vill säga sätta mig in i illustrator igen och försöka få fram något trevligt mönster eller nåt. Det har dock inte gått så bra så jag är rätt dålig på illustrator och då är det inge kul. Istället blev det lite photoshop istället, men jag ska nog ge mig på illustrationerna igen.

På återseende.  


Ja jag är lite blek på denna bild. = )

en nyduschad André.

Taccotårta

Idag har jag haft en konstig, tråkig, men endå skön dag på jobbet. Jag gick upp 06:00 och började jobba 10:00. Det var extreemt lugnt på jobbet så idag har jag puttsat fler speglar och dammat lite här och var, innan jag slutade 14:30. Japp det var nog första och sista gången jag fick sluta så tidigt. Väl hemma har jag köpt lite kattsand, cyklat mot trafiken så en tant tuta på mig och väl hemma gjorde jag en otroligt god Taccotårta. Det är andra gången jag gör den, men den här gången freestylade jag lite mer. Nu har jag precis tryckt i mig två bitar och det osar vitlök om mig. Härligt! Ett glas rödvin blev det också för jag är endå ledig imorgon. Snart ska jag hem till Lovisa och ta en liten fika och se hur hon bor.

Ha det.



SOVA vs IKEA

Det blev ingen tupplur för inte långt efter att jag skrivit det förra inlägget ringde svärmor Eva och ville åka till IKEA för att dämpa sin ångest. Hon tyckte att även jag behövde rensa mina tankar på IKEA så jag följde snällt med. Det är inte mycket som kan komma ivägen för en tripp till IKEA. Jag har ju egentligen inte pengar för attt handla för denna månad men det blev lite smått och gott. Bland annat så hittade jag jätte fina tallriktsunderlägg för bara 9 kr st och sånna behöver jag faktiskt.

Nä nu ska jag nog försöka få André till att laga mat så jag kan börja färga håret...

so long


en blöt söndag

Oj vad trött man kan bli av lite frisk luft. Vi kom hem för en litet stund sen och jag är nära på att däcka så trött jag är.
Solen sken fortfarande när jag packade väskan med korv, bröd, muffins och varm oboy, sen gav vi oss iväg. André var väl inte så sugen på att grilla korv mitt i vintern, men som han sa. Jag är ju så envis och får som jag vill. = ) Jag kom på att vi hade en engångsgrill kvar sen 2005 så den åkte med tillsammans med lite extra tändvätska och kol för säkerhets skull. Vi åkte ut till sjöarna där vi spenderat många timmar med att bada och gilla, fast det var ju under sommartid det. Direkt när vi klev ur bilen så sa det bara slurp och mina skor var genomvåta. Jag hade ju tänkt att vi skulle gå lite i skogen först innan vi grillade korv, men nu satte vi oss 100 m från bilen och fjuttade på grillen. Det blåste rätt kraftigt och jag tog av mig skorna och satte mig på mina fötter för att hålla dom varma, men klaga gjorde jag iaf inte. Andre tog hand om grillningen och jag serverade varm oboy i en ruskig fart. Det blev ju skinn på chokladen på noll tid så man fick vara snabb med att dricka upp.
Efter 3 korvar var packade vi ihop våra saker och åkte till Zoogiganten och köpte fiskar istället. Det blev 6 små svarta fiskar som jag har döpt till Jönssonligan.

Nä nu ska jag nog sova lite middag, sen ska jag färga håret lite till och laga middag.


mina kladdiga och goda muffins

blöt och kall men glad endå

årets första grillkorvar

André utför släckningsarbete på hög nivå.

stämningsbild



Jag är inte tillfredställd

Känner mig lite smått bakis nu mot småtimmarna. Det blev några glas vin igår. Hade jag bara haft en flaska så hade det bara blivit 4 glas vin, men nu hade jag en box så det blev några glas till faktiskt.
Idag hände det en bra sak som jag måste uppmärksamma. Igår när jag kom hem fick jag ett mindre utbrott på André utan någon speciell anledning. Jag kände att jag bara behövde skälla lite på honom och det slutade med att jag tvingade honom att köpa skor till mig. Jag vet inte hur det gick till för han protesterade inte, utan höll med mig om alla anklagelser.
Efter en lång dusch och en värdelös frukost så åkte vi till Skopunkten där jag fick god tid till att prova skor medan André satt på en soffa och spelade Tetris på sin mobil. Tillslut hade jag fått ihop tre par skor och nu var jag nöjd. André betalade och sen åkte vi till H&M och köpte mjukisbyxor till André. Han kan inte ha för många sådana.

Nä nu får det nog vara nog. Jag känner mig inte tillfredställd och har provat att mätta mitt tomma inre med allt möjligt. Allt ifrån kaviar mackor och Oboy till att titta på vackra illustrationer av duktiga konstnärer, men inget hjälper. Nä det får vara så här nu. Det är ju en dag imorgon också.


Drömhus nummer 2

Jag tycker ju om att planera och det är inge fel med det. Det är väl bara bra om man planerar lite här i livet. Själv har jag kommit till planeringen av hur jag vill bo i framtiden. Förhoppningsvis flyttar jag bara en gång till i livet och då ska det bli till ett utav mina drömhus. Jag har redan hittat ett som ligger i Nävekvarn utanför Nyköping, men om jag inte kan få det så hittade jag igår ett underbart hus utanför Jönköping. Otroligt vackert och billigt som bara den är det. Hade det här huset legat i sthlms trakten eller här nere i Skåne så hade det säkert kostat 4 ggr mer. Nu kostar det bara 1,7 miljoner och det har såå fiint. Både jag och André har sagt att vi skulle kunna tänka oss bo i Jönköpingstrakten och det skulle ju passa bra då det är mellan våra familjer.

Nä nu ska jag gå och lägga mig och drömma om det här huset. Imorgon får vi gäster och jag får äntligen dricka viiin. = )

Natti natti



Bilderna är från Svensk fastighets förmedling.

Som på den gamla goa tiden

Jag har precis pratat med min underbara Sandra med min gamla mobil som varit död i några månader. På den mobilen har jag Comviq kompis så då ringer jag nästan gratis till Sandra och mina systrar och många till, men så har jag inte haft någon laddare till den mobilen fram tills idag. Jag hämtande ut paketet med laddaren i idag innan jag stack till jobbet och eftersom paketet var från Anneli så var det såklart inte bara ett tråkigt paket med enbart en laddare i. Först så var det väldigt många och fina frimärken med pussmunnar på utsidan och i paketet låg det ett fint Alla hjärtans dag kort, chokladhjärtan och ett paket mer underbart doftande kaffe från Hellmanska gården. Så nu luktar min väska av ljuvligt kaffe och jag kan bara hoppas att det sitter i ett tag.

Nä. Om man kanske skulle ta och gå och lägga sig nu. Det är ju en dag imorgon också. Jag börjar inte förens kl 13:30 så jag ska nog hinna med både gymmet och städning här hemma.


 



Morot någon?

Jag hann inte lägga ut någon bild igår på resultatet av min impulsfärgning, men nu har jag lite tid att slå ihjäl så jag knäppte en bild med mobilen så ni får se vad jag gjort. Asså det kunde ha varit så mycket värre. Det ser nog bättre ut när jag har utsläppt än när jag har uppsatt då håret nästan är brunt undertill fortfarande.
Nu ska jag bara tvätta håret med silvershampo och om 2 veckor ska jag nog färga det igen. Så kanske lagom till att vi ska till Grekland att mitt hår är fint.

Måndag idag och en hel arbetsvecka ligger framför mig, men den kommer nog rätt fort endå. Hela den här månaden har gått fort än så länge och snart är det helg igen och då är jag ledig.

Nä nu ska jag packa min väska och sen ska jag gå och hämta ut min mobilladdare som kommit till posten. =)

Tjing tjing


kanske blir jag flintis

Det får bli som det blir. Jag har nu varit i Malmö och fikat med Karin och Fanny så nu har jag fått i mig min semla. Den var god de första tuggorna men sen blev det för mycket och efteråt fylldes jag av ett tomrum och kände mig inte speciellt tillfredställd. Aja skit samma nu är det ett år innan jag behöver äta en semla igen.

Efter fikan gick vi och tittade lite i affärer och det slutade med att jag fick för mig att köpa blonderingar och färga håret igen. Jag har funderat länge nu på att bli blond igen och kommit fram till att jag ska göra en avfärgning hos en frisör och sen successivt lägga i blonda slingor och slutligen skulle jag ha ett fint blont sommar hår som ser solblekt ut. Men rastlös som jag är så tänker jag alltså färga håret nu direkt efter det här inlägget. Jag har köpt en superblond färg som bleker 4-6 ggr och sen ska jag lägga i en annan blondering som bleker tre steg. Den sista färgen tänkte jag kamma i så att den blir lite slingig utav sig… Slutligen så har jag köpt ett silverschampo för att få bort det pissgula som med all säkerhet kommer att uppstå.

Jag är fullt medveten om att det här kan bli en katastrof och jag till 50% kommer att ångra det, men eftersom jag tar ganska lätt på saker och ting så får det blir som det blir och blir det alldeles för jävligt så får jag ha en sjal på huvudet imorgon. Om jag ens kommer ha något hår kvar. Skulle jag tappa håret så sjukskriver jag mig imorgon och köper mig en peruk. Ja så nu har jag täckt upp alla tänkbara saker som kan hända.

Jag återkommer nog ikväll med en rapport om hur det gick.


Hej så länge



I värsta fall blir det så här.


I bästa fall blir det så här.


så här blev det sist jag skulle gå från rött till blont.

Semla

Okej dag tre med detox och jag är kanske inte så bra som jag borde vara. Dagens synd var idag 16:30 på jobbet då jag var rätt slut på energi och skulle äta lite morötter. Men vad händer, jo jag hittar oboy i en låda och får i mig både mjölk och socker som är en stor synd. Men men nu är det gjort att och det ju endå bättre än att äta så som jag åt förut.  Det känns som att jag kommer att synda en hel del, men jag tycker det är lite okej endå, så länge jag fortfarande har kontroll på läget. Ett exempel på ett sådan här kontrollerat syndande är den inplanerade fikan jag tänkte ta med Karin på söndag. Jag har gått och längtat efter semlor i två månader och sen vet jag inte exakt vilken dag det är man ska äta semlor så jag bokar in söndagen till det. Vi har inte bestämt vart vi ska fika heller, men det måste vara mysigt och semlorna måste vara fina och goda. Det lutar åt att det blir lilla torg eller möllan (någonstans).  Jag måste bara berätta att jag har varit nyttig också och planerar att vara det imorgon också. Till middag nu när jag kom hem, så åt jag en fantastisk god fruktsallad med nätmelon, gröna vindruvor, banan, hasselnötter och apelsinjuice. André fick en liten skål han med för han behöver ju lite vitaminer nu när han är sjuk. Imorgon behöver jag inte sticka hemifrån förens vid 11:00 så jag planerar att gå ner till gymmet och steppa lite innan jobbet.

Nä nu ska jag kolla på Grand design på 9:an


Bröderna M

Min stackars bubb är sjuk och jag har lite dåligt samvete att jag inte visar så mycket empati för honom när han är det. Jag säger bara att han sjåpar sig så jag har tvingat iväg honom till jobbet den här veckan och det har ju gått, men idag när han kom till jobbet så blev han hemskickad så nu ligger han och sover i sängen. Det är ju jobbigt att vara sjuk men jag tror man kan styra över det en hel del genom att äta rätt och ta hand om sin kropp. Slår vad om att jag kommer att bli sjuk bara för att jag säger så här nu.

Idag blir det dag tre med min detox och det går ju fantastiskt bra. Jag börjar gilla det här med att bara äta en massa frukt och grönsaker och förhoppningsvis kommer jag inte gå tillbaka helt till mina förra matvanor. Igår skedde det dock lite synder. Jag åkte in till Malmö och skulle käka med tjejerna från jobbet och då blev jag tvungen att beställa lax med en massa hollandässås. Jag såg inte att det fanns sallad på menyn så jag valde det nyttigaste jag kunde hitta. Till det tog jag ett glas vitt vin som smakade underbart gott. Det är precis som att det man inte får äta och dricka smakar mycket bättre. Eller så uppskattar men det bara mer. Vi var 10 tjejer som käkade på ett ställe som heter Bröderna M som ligger vid Gustaf, och det var mig ett riktigt mysigt ställe måste jag säga. Fin inredning, god mat och bra priser, så dit kommer jag nog gå igen. Jag kan tro att vi var rätt högljudda och när maten var avklarad då var det dags för dessert men jag hade bestämt att jag inte skulle ha någon. Men så var det en viss Diana där som beställde in det ena goda efter det andra och vipps så hade jag beställt en White russian men det fick duga som efterrätt. Docka var det den minsta jag någonsin sett. White russian ska inte serveras i små whiskeyglas utan i stora mjölkglas, så det så.
Jag tror det var tre tjejer som var lediga imorgon så dom drog vidare och jag satte mig på tåget hem.


Min välanvända servett

happy puppy

Underbara tisdag, som jag längtat efter denna dag. Inte för att jag ska göra något speciellt, men jag är ju ledig och det är ju alltid underbart. Ute skiner solen och i mina lurar ljuder ljuv musik. Det kommer nog att bli en bra dag idag.

Igår började jag med något som jag borde ha gjort för länge sen, nämligen detox. Det är inte att jag har köpt något pulver som jag blandar ut med vatten och häller i mig om dagarna och inte är det någon fasta heller utan en ren och skär reningsperiod. Det känns som att jag duschar kroppen på insidan och det jag fyller på med är fräscha frukter och grönsaker, och massor utav grönt tee. Gårdagen gick väldigt bra faktiskt och jag var inte speciellt hungrig eller butter så jag hoppas att jag kan fortsätta på det spåret.

Jag har inte speciellt mycket mat hemma nu så till frukost tinade jag lite mangobitar och hade på kanel och drack grönt mint tee. Innan det tog jag ett glas varmt vatten med citron när jag stod i duschen.


Jag är som en lycklig hundvalp idag och ska nog sätta fart med dagen innan den är förbi.

Vi höres.



Back from Bjertorp

Hemma igen efter en underbar helg på Bjertorp slott. Jag känner mig grymt avslappnad och skulle mycket väl kunna tänka mig gå och lägga mig nu, men det går ju inte. Först måste jag berätta om min helg och visa lite bilder.

Igår åkte vi mot Göteborg och försökte på bästa sätt navigera oss fram med en GPS. När damen i GPSen säger att vi är på ankomstplatsen så ser det inte så slottsaktigt ut.





Vi ställer om GPSen och kör vidare glada och förväntansfulla och inte långt ifrån fritidsvaruhuset låg Bjertorps slott.
Trotts det tråkiga vädret så var vi glada att vara framme och förväntansfulla på att se hur det såg ut inomhus. Vi möttes av en björn i hallen och trevlig personal som gav oss nyckeln till rum nr 305. Vi började klättra trapporna upp mot våning tre där vårat rum låg, och på vägen upp möttes vi av det största biljardbordet jag någonsin sett. Tyvärr hann vi inte med att spela något, men maffigt var det. Väl inne i rummet blev vi inte besvikna och det första jag tänkte var, porrum = ) Det var jätte fint iaf och jag slår vad om att alla andra rummen på slottet var minst lika fina dom.








Efter att ha gjort oss hemmastadda i rummet så gick vi en liten rundtur i slottet och fick därefter lite välkomsfika som vi avnjöt på en inglasad terrass som vette ut mot slottsträdgården på baksidan. Slottet som byggdes av en snubbe som hette Littorin är ett riktigt skrytbygge och allt är designat av samma snubbe som designat NK huset och flera pampiga byggnader i huvudstaden. Herr Littorin bodde mestadels i Moskva och blev fascinerad av hur palatsen där var inredda och detaljer som fanns på väggar och i tak och därav kunde man skåda liknande detaljer på slottet. Det fanns gott om uppstoppade djur i slottet även. Allt ifrån björnen till en varg och även ett lodjur som satt på en pinne i en utav salongerna.










Efter att vi fikat så började vi diskutera mat och hur mycket mat vi kunde få på det här stället. Båda var väldigt hungriga eftersom fikan bara bestod av kaffe, kaka och bulle. Så vad gör man, jo man åker och äter kebabrulle. Vi tog bilen in till Vara som låg en mil därifrån och hittade en grill där vi käka kebabrulle i tunnbröd! Men för att försäkra oss om att inte bli hungriga senare ikväll så köpte vi med oss diverse godis också.

När vi kom tillbaka till slottet var det dags för lite relaxning i form av massage och bastubad. Ja vad ska man säga, det var underbart men kort. = ) Det fanns en relaxavdelning med plats för 12 pers där man kunde sitta och dricka öl efter bastubadningen, men det får vi göra nästa gång.

Efter massagen hade vi lite fritid att slå ihjäl på hotellrummet och sen skulle vi piffa till oss för middagen. 19:30 steg vi in i matsalen som redan var fylld av andra gäster som tycktes trivas, men tittade lite konstigt på mig och André. Kan ju tillägga att de flesta var fina äldre damer och herrar som inte hade tatuerade underarmar eller skitiga converse på sig. Vi fick en presentation av vad middagen skulle innehålla och beställde in dricka. André tog en öl och jag beställde ett vinpaket för 450:- = 4 olika glas vin. Det första vi käkade var en förrätt med ripa och ädelost. Förrätt nummer två var några Boveteplättar med vispad crème fraiche och lite annat. Varmrätten som var väldigt god bestod av helstekt ren innanlår och någon slags potatisbakelse och svart trumpetsvamp. Eftersom jag skulle dricka ett glas vin till varje rätt så blev det en hel del och jag förberedde André på att bära mig till rummet. Den avslutande rätten var en ostbuffé som serverades i salongen intill så därför tog jag ett utav glasen som jag inte druckit upp och tog med mig det till rummet tillsammans med ostarna och André såklart.




Kvällen slutade med att vi kollade på film åt godis och sen däckade jag med alldeles för mycket gott i magen, men jag var väldigt nöjd endå. André blev dock lite dålig i magen och fick spendera lite tid på toan medan jag låg och sov.

Så imorse vaknade jag och var jättehungrig. Det blir väl så när man har töjt ut magen under en hel dag. André var dock lite trött så jag satte mig och läste på om historien om slottet och familjen Littorin. Efter en timme började jag bli orolig att frukostbuffén skulle ta slut så jag drog upp gubben och gick ner till matsalen. Det var ett annat par där så gott om mat fanns det och gott var det. Efter att ha käkat och packat ihop våra saker checkade vi ut och packade in i bilen. Men innan vi åkte var jag ju tvungen att fota huset utifrån och alla andra fina hus som låg runtomkring och jag kan bara tänka mig att det är helt underbart där på sommaren så det kommer definitivt bli flera besök till detta vackra slott.

På vägen upp passerade vi Halmstad och jag tänkte direkt på min kära vän Samira som bor där och att det skulle vara trevligt att ta en liten fika så jag slängde iväg ett sms och på vägen hem stannade vi i Halmstad. Det blev en snabb men trevlig visit hos Samira och Markus som dock inte var hemma men hennes lilla kisse Mjau var ju det. = )





Så är man hemma igen då och redo att börja en ny vecka och från och med imorgon så är det detox som gäller efter allt förlustande på onyttigheter som pågått hela helgen. = )


tid någon?

Om jag bara hade jätte mycket pengar och inga tider att passa, då skulle jag satsa allt på att försöka vara så kreativ som möjligt. Jag skulle anstränga mig till max för att försöka skapa de vackraste bilderna jag bara kan. Jag vill så gärna fota och fotas nu, men inte har man tid. Men jag är ju ung så jag ska väl inte klaga och den dagen kanske kommer.




Foto: Andreas H. Bitesnich




en nattfösare

Jag är alldeles för mycket uppe i varv och nu är det läggdags och allt. Jag har för visso tagit mig ett glas rött vin och hoppas på att jag ska sova tungt i natt. Imorgon är det äntligen fredag och när jag går hem från jobbet imorgon så kommer jag vara såå glad. Då ska jag äntligen få fira helg.

Aja man ska väl gå och lägga sig nu då. Lägger upp ett litet collage av saker jag vill HA. Observera att det inte är några Gina-kläder men det finns det gott om som jag vill ha också.

Natti natti på er.


april april


Mys mys. Sitter nu med en skål med karamellglas och varma hallon och myser i soffan. På tven är det Hopkins, som är som Greys Anatomy fast på riktigt. Jag har precis pratat med både Anneli och mamma och nu är det bokat och klart. Mamma och Oscar ska gifta sig den 1:a april och det är inte ett skämt. = ) Jag har hittat tågbiljetter upp till riktigt bra pris och nu behöver jag bara byta bort en dag och kolla om jag kan komma en timme senare dagen efter. Det kommer inte bli något stort och maffigt bröllop utan bara en enkelt borgligt bröllop under björkarna någonstans i Västerås.
Jag älskar verkligen bröllop och har gått och längtat länge nog på att någon skulle gifta sig. Jag trodde inte att det skulle vara mamma, men jag är jätte glad för deras skull. Det enda problemet nu är bara vad man ska ge dem i bröllopspresent?
Jag ska leta runt lite och göra en lista så får jag rådfråga med mina systrar sen.

Nu får det vara nog.





bla bla bla


Det händer så mycket just nu att jag knappt hinner kolla min mail när jag väl är hemma. Eller egentligen så är det inte så mycket som händer men jag har jobbat väldigt mycket känns det som. Fredag, lördag och söndag bodde jag nästan i butiken och det var nog den värsta helgen sedan öppningen. Danskarna hade precia fått lön, det var helg och det mesta i butiken kostade 25:- eller 59:- och då blir dom som Galna. Det är skönt att det börjar lugna ner sig nu och alt börjar bli så ljust och fint i butiken av alla underbara vårkläder.

Idag har varit en lite konstig dag. Jag gick upp vid 07:30 och började ringa till vårdcentralen, men dom öppnade inte förens kl 08:00 så jag käkade frukost och lullade runt lite tills jag tillslut kom fram i växeln. Det är ju den här jäkla urinvägsinflammationen som ska bort nu eftersom jag inte lyckats självläka på 3 veckor. Jag fick iaf en tid 13:15 vilket inte var så bra eftersom jag skulle börja jobba 13:30, men det var nu eller aldrig så jag slog till. Så hade jag helt plötsligt 5 timmar att slå ihjäl innan jag skulle iväg. Men som tur var så var det jätte stökigt här hemma och jag hade massa tvätt som skulle sortteras och vipps så var klockan 13:00 Efter 5 minuter inne hos läkaren så fick jag ett recept och gick ner på stan och fixade penicillin och sen åkte jag till jobbet. Totalt så har jag jobbat 2,5 timmar idag och åkt tåg i 4 timmar, men vad gör det när man har hunnit städa här hemma och allt.

Nä det händer inte så mycket mer spännande saker hos mig nu, men när jag slutar på fredag så kommer jag vara så glad. På lördag drar jag och André till vårat slott där vi ska mysa hela helgen.

Nu måste jag gå och decka för jag är rymt trött och har ont i huvudet.

Håller på att lyssna in mig på The Killers alla album just nu för övrigt så att man kan sjunga med ordentligt i sommar.

RSS 2.0