tick tack. Tiden går

Fredag idag och sista jobbdagen denna vecka, vilket är tur det. För på söndag åker vi äntligen till Teneriffa. Men jag har inte ens kommit i närheten av att packa. Jag har inte ens gjort en lista. Men det får jag väl fixa imorgon förmiddag.
Igår när jag kom hem var jag som vanligt rätt trött och hade lätt kunnat gå och lägga mig, men jag vet tvungen att pyssla lite med presenten till Max, för hade jag inte gjort den då så hade det kanske aldrig blivit av. Jag blev iaf väldigt nöjd och lägger kanske upp bilder sen när vi kommer hem.

Idag ska jag jobba länge länge och kommer inte komma hem förrens kl  21:30 om tågen går som dom ska.
I onsdags skulle vi fira André som fyllde år igår och hade bokat bord på Basilika kl 18:00. Jag kom hem 17:50 och då hade jag endå slutat jobbet kl 15:00 så att jag skullle hinna hem, men det gick bra endå och maten var som alltid jätte god. = )

Usch jag är så trött och hade gärna varit ledig idag, men det kommer nya varor idag och det är redan typ 5 pers som är sjuka på jobbet av olika anledningar och står fast vid att vara den som aldrig sjukanmält sig sen starten på Gina Tricot.


Nu ska jag ta och måla naglarna i någon sommrig färg så att jag passar in på Teneriffa.


Varför är det inte fler som gör det?

Jag var precis och lämnade blod och nu har jag totalt lämnat 9 gånger. Det är lite mer än 4 liter blod som jag gett på några år, Inte så mycket om man tänker på hur mycket blod det behövs vid olyckor, operationer och förlossningar. Sen ska det ju vara rätt sorts blod oxå till den som behöver blodet.

Jag har uppmanat nästan alla jag känner att dom ska börja ge blod, endå så kan jag inte komma på någon som gjort det. Det är inte bra alltså. Det enda ni behöver göra är att gå in på Geblod.nu Där kan ni få all info om var ni kan lämna blod och sen bokar ni bara en tid för att få komma dit och se om du är en passande givare. När man sen fått klartecken så får man boka in en tid för att få ge blod. Det tar 10 minuter att ge blod och sen så får man sitta och fika och läsa skvallertidningar hur länge man vill. = ) Jag brukar oftast sitta kvar en stund efteråt och mysa lite extra.
Sjuksystrarna som jobbar på blodcentralen är dessutom världens mysigaste och det känns som att alla är en enda stor familj.

Alla som är friska och väger över 50 kg borde verkligen ta tag i saken och anmäla sig som blodgivare. När det väl gäller så måste sjukvården prioritera vem som ska få blod eftersom det inte finns till alla som skulle behöva.

Alla tjejer som planerar att föda barn tillexempel kan få komplikationer och förlora flera liter blod, men var inte säker på att du får det blodet som du behöver.

Så nu tycker jag att du går in på Geblod.nu och gör det enda rätta.




Passande bild även om det bara var blåbärssoppa. Fotograf Niklas Wibom

Vad har jag att säga...

Inte så mycket precis, men igår när jag och André hade våran knäckebrödsfrossa till frukost så berättade han att han har varit lite avskräckt från att äta knäckebröd. Det var först när han träffade mig som han kunde börja äta det igen... Jaha tänkte jag, men så berättade han att när han var liten och gick på dagis så lekte dom en lek. I ett utav rummn stod det några bord som var täckta med något typ av tyg och i och med det så förvandlades borden till ubåtar. André och hans vänner var alltså sjömän som var fast i ubåtarna under vattnet och det enda som fanns i dessa båtar var nödproviant i form av knäckebröd, så dom åt och dom åt för det fanns inte så mycket annat att göra om man var en sjöman instängd i en ubåt långt ner under vatten ytan. Stackars barn säger jag bara.

Själv brukade jag leka att jag var en ödla. När jag kom hem från skolan hälde jag upp ett fat med pärlsocker på och sen kunde jag ligga på golvet och lapa pärlsocker ur mitt fat tills det var slut. Och fort gick det ju inte heller för alla vet ju att ödlor är långsamma djur. = ) Men till skillnad från André så fick jag aldrig avsmak för något jag missbrukade som barn.

När jag får barn ska dom aldrig få leka med mat, eller annat som dom kan få för sig att äta. Skogen är nog den bästa platsen ett barn kan leka på. Dom får massor utav motion, lär sig om djur och natur och skulle dom få för sig att äta något så skulle dom iaf inte bli feta av det. Det ska till många kottar om man ska bli fet på sånna.


Nä nu ska jag slöa vidare här på nätet och se om jag hittar något roligt att läsa om.



En snabbis

Jag ska snart iväg till jobbet men jag hinner nog med en snabbis och berätta om gårdagen...

Söndag. Det är min nya favvo dag just nu. Dels för att det är den enda dagen jag är ledig och sen så har man sällan en massa saker som msn måste göra på söndagar. Man kan göra det man vill och behöver inte bry sig om så mycket vad klockan är och så. Igår hade vi en lugn morgon med knäckebrödsfrossa till frukost och sen lite senare åkte vi till Väla i Helsingborg för att shopa lite. Det blev lite smått och gott både på väla och Ikea. Väl hemma så skulle vi lämna nyckeln till Andres föräldrar så vi smög oss in hos dem och skrämde Eva som inte hörde att vi kom. Vi kom precis lagom till att middagen var klar så då blev man bjuden på det också. Väl hemma igen satt vi mest vid våra datorer i soffan och mös.

Nä nu ska jag ta och röra på mig och nu är det bara att köra på så att denna vecka går fort. På söndag åker vi äntligen till Teneriffa.

Imorgon ska jag lämna blod, på onsdag ska vi käka middag på Basilika, på torsdag fyller André år och på fredag jobbar jag sent, men sen är det lördag och då blir det till att fira Nilles födelsedag och Maxs ska ha sin namngivning.

Så denna vecka ska nog gå undan hoppas jag.

Hej så länge.


6 dagar kvar...

Lat ledig tisdag

Tjo...

Tisdag betyder ledighet för mig varannan vecka si så där. Så är fallet idag i alla fall och det har varit en rätt skön och lat Tisdag. Jag blev uppjagad av katterna som ville ha mat. Lucifer tuggade på mina händer och hoppade på min mage tills jag inte stod ut mer och fick ge upp. Fast jag tog med mig frukosten till sängen och kröp ner en stund till och kollade på MTV i en timme eller så. När jag såg alla stylade artister blev jag sugen på att fota och tänkte prova stativet som jag fått låna av pappa. Det fungerade rätt bra, men kameran har jag mycket kvar att lära mig på.

Det blev lite porträtt iaf, så fram över kommer det nog dyka upp lite nya bilder på mig här.

Men efter att ha fotat och druckit kaffe i nån timme för länge så började jag få lite ångest över att jag inte gjort nån nytta på hela dagen, så då fick jag köra iväg och handla mat.

Lagom till André kom hem så slängde jag ihop lite flottiga pizzor som nu ligger tungt i magen. Beach 2010 känns väldigt långt borta nu, men när man minst anar det så ska man ligga där. Fet och blek men säkerligen inte ensammen . = )

Nu är det bara onsdag, torsdag, fredag och lördag kvar, sen är man ledig igen och då är det shopping som står på agendan.






En flottig pizza och nedan, mitt bröd som Martin (bakmaskinen) bakade till mig här om dagen.


Bäbisfrossa

Igår blev det bara en massa jobb som fick en att bli riktigt trött, men idag har jag faktiskt haft en otroligt skön söndag. Nille & Lina och Mackan & Lina var här med sina små knubbsälar och hälsade på. Det var väldigt trevlig och vi beslöt oss för att käka taccos tillsammans och spelade sen ett spel som heter speculation som vi har. Jag vann inte den här gången heller men var glad endå. Lina och Nilles lilla Max och Lina och Mackans lilla Gabriella var som terapå för mig, man blir ju så glad av bäbisar och jag kan inte låta bli att klämma och bära och leka med dem hela tiden.

Så nu när alla har åkt hem vågar sig katterna sig fram igen och hela vår lilla familj är samlad i soffan nu. = )

Jag ser nästan fram emot veckan som kommer eftersom jag är så nöjd med min helg, men jag får nästan lite åanik när jag tänker på vår resa. Vi har fortfarand einte bokat den för jag tänkte att priserna skulle sjunka lite, men nä då, då höjdes de istället med 2000:- per person. Så nu sitter jag och lusläser alla resesidor efter resor som har ett ok pris.. Men nåt ska väl dyka upp snart som vi fastnar för och kan boka...



Lina, Nille, Mackan och André ägnar stor uppmärksamhet mot xbox:en.


Lina och Gabriella.


Sällskapsspelande på hög nivå.


Även barn roas av saltvattens akvarium.


Gabbi var alltid duktig och kollade rakt in i kameran. Mamma och pappa kolla bara på Carolina Gynning.


Andrè var oxå duktig på att smila för kameran.


Lille Max fick oftast se allt från liggande läge på golvet, men var glad endå.


Sötnosan Gabriella.


Sötnosen Max.


Och sen var det dags att ta på sig overallen och åka hem.

Tack för idag alle sammans det var ju riktigt bra gjort av oss.

16 dagar kvar

God morgon.
Nu är det bara 16 dagar kvar innan vi drar till solen, men jag är långt ifrån ensam om att dra utomlands så här års. PÅ jobbet ska folk åka till både Thailand och Bali och snart åker Anneli och Fredrik till Uruguay med Mamma, Oscar, mormor och micha. Jag är ju lite avundsjuk, men man ska vara glad för det man har. = )

Idag har jag haft en väldigt trevlig morgon iaf. Jag gick upp 06:00 och duscha och käka frukost som vanligt, men eftersom det var tre timmar innan jag skulle iväg så hann jag med att dammsuga hela lägenheten och skura golvet i hallen. Det ni, det är inte illa. Så nu är det snart dags att bege sig till jobbet och ta tag i mitt lager. Vi har fått sjukt mycket nya varor som måste packas in på hyllorna. = )

Ha en fin fredag och en härlig helg.


Ny hårfärg 2

Får se hur många gånger jag kommer att ha "Ny hårfärg" som rubrik här. Men så är det bara, jag byter hårfärg ofta. Men nu är det kanske slut på det. Efter att ha varit hos frisören och pratat om alla unga tjejer som färgar sitt hår hemma stup i kvarten så känns det nog som att jag får ta avstånd från det. Jag är ju endå snart 25 och har faktiskt råd att gå till frisören så ofta jag vill. Så nu ska jag försöka hålla mig till att endast lägga i lite slinor då och då hos en frisör. Jag blev riktigt nöjd med resulltatet och priset oxå för den delen. 1200:- för folieslinor över hela håret. Mitt hår var tydligen lite törstigt och frisören fick blanda ny färg tre gånger för att det skulle räcka.
Så för att all den färgen och klippning tycker jag att det var ett bra pris. = ) 2 Touch beauty lounge här i Landskrona alltså.

Annars så har jag köpt lite lullull mest. handkräm och flourtabletter och snnat bra för att hålla maskinen igång.

Nu väntar jag på att Johnny och Alex ska slute jobbet så vi kan åka in till Malmö och kolla på Avatar igen.
Har ni inte sett den så gå och se den innan det är försent.




Man får leva för stunden

Jag funderade på vad jag skulle skriva och på en halv sekund kommer jag på en miljon deppiga saker som sker just nu eller som kommer att hända i framtiden. Det är kallt, nerskärningar på jobbet, sjukdommar och så har man ju inte tid för något längre. Men efter två sekunder så kastade jag bort dessa tankar och kom på att idag är jag faktiskt ledig. Det är ju gött. Jag har precis ätit frukost som bestodd av mitt nybakade bröd som Martin (min bakmaskin) gjorde till mig igårkväll. = ) Han heter Martin eftersom min vän Martin Frankenberg alltid bakar och så föreslog han att min bakmaskin skulle heta Martin, och det var ju självklart. = )
Men det händer ju fler roliga saker idag. Jag ska till frisören 10:30 och få lite ljusa slingor som sen kan blekas ytterligare när vi är på Teneriffa. = )

Det lär ju ta lite tid det där med håret så jag har inte planerat in så mycket mer, men ikväll åker jag, André, Johnny och Alex till Malmö för att se Avatar... Igen. Ja den är ju såå bra. Totalt har vi laggt 600:- på den filmen, jag och André och då är inte ens godiset medräknat.

Nä. Man ska nog inte blicka så mycket framår om det inte är något roligt som väntar. Ta dagarna som dem kommer istället.




Myslördag

Jag sitter nu och myser i soffan och kollar lite resor och bloggar.  Det är så sjukt skönt att äntligen vara ledig efter att ha jobbat 7 dagar i rad. Jag hinner inte riktigt koppla av när jag är hemma utan har bara gått och laggt mig direkt och sen gått upp och jobbat igen. Till råga på allt så har jag blivit förkyld oxå, men det förnekar jag in i det sista.

Det är väl så jag funkar, jag förnekar och ignorerar allt som är dåligt och som jag inte tycker om. = )

Det jag däremot tycker om är denna dag. Den började kl 9 med att ligga och dra sig lite. Sen gick vi upp och käka frukost och flummade mest runt och städade lite här hemma. Sen la jag mig i sängen igen och målade naglarna, drack kaffe, käkade choklad och kollade på the Hills.

Lite senare ikväll ska jag hem till Diana på middag i Bunkeflostrand, vilket ska bli underbart. Hennes man är kock och det finns inget bättre än att få äta hos restaurang människor. = ) Senare kanske vi åker in till Malmö och möter upp andra flickor från jobbet och tar ett glas på lilla torg eller nåt.

Eller så händer någonting helt annat, jag vet faktiskt inte, men det blir nog super oavsett.

Gud vad jag önskar att jag hade mer tid framför datorn, jag saknar verkligen det, men det ska väl återgå till det vanliga snart. Jag önskar att jag hade tid för mycket annat oxå, så som att ringa och prata med mina kompisar och systrar mer. På tisdag är jag dock ledig igen och då ska jag försöka hinna med en massa saker, så som att lämna blod, få massage, fixa håret och kanske till och med träna. Aja vi får se vad som händer.

Nu ska jag ta och städa lite här hemma innan det är dags att försöka snygga till sig. = )


Frisör sökes

Jag tänkte att jag skulle slå till med att göra lite ljusa slingor nu när det går mot ljusare tider och allt. Men så hade jag tänkt göra det i Malmö efter jobbet någon dag och jag känner ju inte till någon bra frisör där, så jag tänkte om någon kunde tipsa mig så vore det bra.

Jag ska googla lite nu och se om det dyker upp något som ser bra ut..

åt i den här stilen skulle jag gilla, men det blir ju sällan så bra som man tänkt sig.




2010 är här

God morgon och gott nytt år på er.
Jag ska snart stick iväg till jobbet men när jag endå har några minuter över så kan jag ju passa på att höra av mig.

Så var det äntligen 2010 och nu kan man sätta igång med att försöka uppnå allt man inte lyckades med under 2009.

I mitt huvud vimlar det av tankar och saker som jag tror och hoppas ska hända under detta år, men det känns nästan lite för stort att berätta om allt det här. Jag får nog ta det lite pö om pö.

En sak är säker och det är att jag måste börja sätta fart med saker och ting nu. Under 2009 så kunde jag för sörsta gång i mitt liv ta det lugnt och bara följa med i vardagen. Det har varit väldigt mycket rutiner och kanske inte så många utmaningar.

Men så kan jag ju inte leva i resten av mitt liv. Nu är det dags att börja röra på sig.


Ja jag ska väl börja röra mig mot jobbat nu och 7 dagar i rad framöver. Sen har jag en liten helg som kommer att bestå av en middag hos Diana och magen. = )


Ni får ha en underbar start på det nya året. = )

RSS 2.0