bättre lycka nästa gång

Jag är bitter.
Jag sitter här i soffan och har det egentligen hur bra som helst. Fotbad, ett glas röd vin och André bredvid mig som för tillfället är barnsligt rar och söt, men det hjälper inte för jag är endå bitter.
Jag kollade min lönespec precis och det var ingen rolig syn. Det är den lägsta lönen på länge och det var meningen att jag skulle kunna lägga undan en bunt tusenlappar till Grekland resan men ikke. Tur att jag har en tät karl som jag kan snylta på då.

Nä, jag ska försöka jobba över lite mer nu framöver och förhoppningsvis ska det ge resultat på lönekontot. Idag stannade jag en timme längre då det inte fanns någon personal idag. Får se om det kan bli lite extra imorgon också. Det är ju löning i Danmark imorgon och när jag lämnade butiken idag var det en komisk bild som jag totalt orörd lämnade bakom mig. Kaos.


familjen ego

Igår gjorde jag nästan ingenting och det var väldigt skönt måste jag säga.  Det blev att jag satte upp lite tavlor, målade ramar och drack kaffe med glass i på balkongen.
En skön dag helt enkelt.


Andrés egovägg som jag satte upp igår. Det är ju faktisk jag som tagit bilderna så jag är ju lite stolt.


Stora bilden på mig är tagen av Karl larsson.

nya ramar med gamla bilder i.

söndag 26 april

Jag var hos Karl i Lund idag och fotade lite. Som vanligt så blev det nog bra, men jag kände mig lite begränsad så det var lite tråkigt, jag måste göra en plåning där jag släpper allt snart.
Tokigt vad tiden går fort och i ren protest så försöker jag att inte göra någonting alls, för då känns det som att tiden går långsammare, men vad resulterar det i? Jo att en hel dag har tillslut gått åt och jag har inte gjort ett skit, tråkigt men sant. Jag har iaf gjort lasagne precis så nu har man något att se fram emot på lunchen imorgon.



Förra gången jag fotade med Karl och en duktig mua. Ni får se de nya bilderna sen.

Long time no see


Ja det var ju inte igår jag skrev här sist, och ju längre tid det gick desto mer ångest fick jag. Jag tror det är rätt vanligt att man känner press på sig att man måste hålla sig uppdaterad. Men så här igår hörde jag på P3 en debatt om bloggande och twittrande och nu har jag inte den minsta ångesten över att jag varit dålig på att uppdatera.

För frågan är ju lite varför man gör det, när man ska göra det och när man inte ska göra det. Själv så har jag haft så himla mycket att göra den senaste tiden så jag har inte haft tid och lust. Jag skriver ju även blogg för mig själv så att jag kan gå tillbaka i tiden och läsa om vad jag sysslade med för ett år sen tillexempel. Men de saker som jag gjort den senaste tiden är sådana saker som jag kommer komma ihåg endå.
Jag var ju hos Sandra på inflyttningsfest i Karineholm och det kommer jag inte att glömma i första taget.

Det känns som att det kommer att bli flera luckor i min blogg, men då vet ni att jag är upptagen med att göra spännande och roliga saker.

Tv-tisdag

Så glad ajg blev när jag såg att det var Ugly Betty ikväll och bättre blev det ju när dom visa att det kommer ett dubbelavsnitt av DHW. = )

Jag har inte orkar skriva är på länge så när jag har tid så ska jag lägga upp lite bilder från i söndags då jag André och Johnny var ute och cyklade.

För övrigt så kör jag och Carolin detox i tre dagar nu och än så länge går det ju bra. Dock så lockar glassen i frysen väldigt mycket, men till helgen kommer det bli så jäkla mycket gott så det är bara hålla igen tills dess. = )


Fan vad jag är bra ibland

Jag har näst intill varit en superhjälte idag och man kan lugnt säga att jag har gjort dagens goda gärning i minst en vecka framåt.

Först så var jag ju som alltid väldigt charmerande på jobbet och ansträngde mig lite extra för att göra kunderna nöjda.
När jobbet var slut åkte jag hemåt men fick byta i Malmö och vänta där i en halvtimme innan mitt tåg gick vidare till Landskrona. Eftersom jag endå hade tid så passade jag på att skriva ut biljetterna till nästa helg. När jag väl var klar kom det fram en utländsk man till mig och fråga om jag kunde hjälpa honom med att köpa en biljett ur automaten. Självklart kunde jag det, jag älskar att hjälpa folk på stationer och centraler som inte kan reda sig själva. När jag hjälpt mannen med att köpa en biljett till Alingsås så visar det sig att damen bakom mig behöver hjälp med att köpa en biljett till Göteborg. Problemet var bara det att hon inte hade något betalkort utan bara kontanter. Då erbjöd sig mannan fån tidigare att betala med sitt kort i utbyte mot kontanter. Så jag beställde biljetten, mannen betala med sitt kort och damen stod och räknade sina pengar till mannen. Det löste sig väldigt bra och det visade sig att de båda två talade samma språk så när jag gick iväg så fortsatte de prata med varandra.
Självklart var de jätte glada och tackade mig så mycket. Guldstjärna i kanten för mig.

Jag gick iväg mot mitt spår och är på väg att gå på tåget då en ung tjej med en väninna går fram mot mig och frågar mig något. Jag hörde inte vad hon sa och hon frågar nu på engelska om jag pratar danska. Ja lite säger jag och ler. Då frågar hon om det här tåget går till landskrona. Javisst säger jag och där fick jag en stjärna till. Väl på tåget sitter jag och pratar med Jenny och läser min skvallerblaska då jag ser en ung kille som ser lite orolig ut. Han är orolig över att sitta på fel tåg, då konduktören inte nämnde Landskrona i högtalaren. Han vänder sig till några turister för att fråga men där får han ju inget vettigt svar, så vad gör jag. Jo jag går fram till honom och säger lugnt att han sitter på rätt tåg och att det stannar i Landskrona. Stjärna nummer 3 trillar ner. = )

Jaha, tåget rullar in i Landskrona och jag och Jenny tänkte gå och köpa glass, men ICA var ju stängt så vi fick gå hem med tomma magar. Efter ett tag möter vi en kille med tre yviga hundar som far fram och tillbaka över trottoaren. Vi lyckas passera dess och fortsätter upp för en backa då jag hör en massa hundskall och vänder mig om. Mot mig kommer det en galen tax i full fart.  Jag måttar och kastar mig sen över dennes koppel och får stopp på den. Efter kommer hund nummer två och sen husse. När jag fångat in de två hundarna får jag ta emot en jäkla massa tacksamhet av den flåsande hussen. Jag ler och överlämnar rymlingarna sen säger jag till Jenny att nu får det vara nog med hjältedåd.

Fan vad jag kommer att sova gott i natt.



chill

Igår käkade jag och André lunch på 261 i stan ocg vårkänslorna spirade så pass att jag var tvungen att åka och köpa blommor till balkongen. De gamla ställde jag brevid så länge tills jag vet vad jag ska göra med dem. Det blir väl det att katterna betar av lavenden och murgrönan och sen kastar jag resten.

Nu blir det ut till stugan och grilla med Andrés päron.

Ciao ciao



Home sweet home

Nu är jag hemma från jobbet och det känns skönt att ha två dagar ledigt nu, sen jobba lördagen och sen är man ledig två dagar till.

För er som undrar så åkte jag och hämtade André i Lund igår och läkarna kunde inte hitta något fel på honom, som vanligt. Men de påstådd att han skulle ha värden som en vältränad person så bara där förstår man ju att de inte är kompetenta läkare. = )

Jag och Andre drömmer iaf om att hitta en tomt att bygga vårat dröm hus på. Dock tror jag att vi har olika bilder av våra drömhus. André tycker nog att det är praktiskt med tegelhus, och själv avskyr jag tegelhus. Det är ju det enda som finns här nere, men lösningen där skulle ju vara att ha ett sten hus med putts.

Aja sånt där med att planera att bygga hus tar ju sin lilla tid så om 10 år är vi kanske klara. = ) Vi ska ju hinna göra så mycket innan vi lägger ner våra själar på att bygga hus, så som att resa. Nu är det inte så långt kvar innan vi åker till Grekland, och i januari planerar vi att åka till Thailand igen.

Nä nu ska jag dricka lite mera rödvin som för övrigt är min kvälls mat ikväll. = )


Man kanske ska bygga sig en kompia av Elvis Graceland...

Väntar och väntar

Min lediga tisdag idag, men så som det ser ut nu så är det ingen bra dag. Igår var det extremt mycket kunder som ville slänga alla kläder på golvet och vi var extremt få som kunde plocka upp alla dessa kläder så när vi gick hem så låg det mesta på golvet. Även om det var en aning kaos och vi var underbemannade så gick det väldigt bra. De flesta var glada och harmoniska och det blev mycket skratt igår.
Men eftersom det nu är så mycket att göra så hade jag tänkt åka in och jobba idag fast att jag är ledig. Jag skulle bara på ett läkarbesök kl 09:00 först, men innan jag hann gå hemifrån ringde mobilen och det var Andrés chef i luren. Han sa att det var ingen fara med honom men André hade svimmat av och ambulansen hade hämtat honom precis. Jaha tänkte jag, vad ska det betyda? Jag gick iväg till mitt läkarbesök och när jag kom hem ringde jag Lunds lasarett och kolla om André var kvar där och det var han. Doktorn höll på att undersöka honom nu men mer vet jag inte. Nu sitter jag här och väntar på att André ska ringa så jag vet om han kommer hem, eller om jag ska hämta honom, eller om han rent utav ska fortsätta jobba kanske.

Jag ska nog ta en kopp kaffe nu när jag väntar.


Min lilla gubbe som alltid ska råka ut för saker.


summerat och klart

Hola
Nu har jag tillslut vilat upp mig tillräckligt för att skriva lite igen. Det har varit en hektisk vecka men en slapp helg som tur är.

I onsdags var jag ju då i Västerås när mamma och Oscar gifte sig och det var verkligen ett jätte bra bröllop och så kul att träffa familjen en snabbis iaf. Jag har tyvärr inga egna bilder att lägga upp då jag övergav min kamera istället för mammas mycket större, bättre och coolare kamera, så det kommer nog ta ett tag innan jag kan visa hur fina min mamma var i sin skogsgröna klänning. Efter själva ceremonin åkte vi hem till mamma och Oscar och började äta och dricka och dricka och äta. De flesta skulle ju ta sig hem efteråt eller jobba dagen efter, men det hade jag helt glömt att jag också skulle göra så jag drack vin ut ölglas och åt tallrik efter tallrik med godsaker. Bland annat så åt jag världens godaste tårta som hade smak av passionsfrukt och choklad. Mmmmm När alla släcktingar hade begett sig hemåt så kom ett gäng från Oscars jobb och då var jag ju tvungen att äta lite till och dricka lite till det också. Som för andra prinsessor så slog klockan 24:00 och jag var tvungen att dra mig tillbaka. Jag somnade nog på en halv sekund och har nog inte sovit så tungt sen -73.  Klockan 05:30 ringde tillslut min mobil och jag öppnade ögonen och viste inte vart jag var, jag viste bara att jag var full och att det var väldigt skönt i sängen, men efter ett tag samlade jag ihop mina hjärnceller och kom på vart jag var och vad jag var tvungen att göra. Upp och tvätta bort sminket från igår, på med nytt och sen borsta tänderna några gånger. Mamma och Oscar fick också gå upp då och köra mig in till stationen där mitt tåg stod och väntande. Det blev en mindre behaglig resa på 5 timmar ner till Malmö där jag var tvungen att köpa nytt tågkort och en lunch sallad innan jag åkte vidare till Köpenhamn och jobbet. Vid det här laget hade jag piggnat till hyfsat och det blev en bra 5 timmars arbetsdag innan jag åkte hem vid 18:30. När jag väl kom hem däckade jag i soffan hos André och sen i sängen. Det var lika bra att sova på en gång när jag endå skulle upp 06:00 dagen efter.
Så blev det fredag och jag åkte till jobbet skit taggad och speedade runt där som aldrig förr. Det är lika bra att hålla tempot uppe för man vet aldrig när energin försvinner. Den kunde dock inte försvinna denna dag heller för direkt efter jobbet drog jag hem till Lovisa som hade ordnat en mysig tjejtaccokväll med tillhörande vin konsumtion.
Det blev väl några glas men inte allt för många då jag inte var helt återställd sen bröllopet, men jag blev nog kvar där till halv ett och sen gick jag hem och la mig. André var själv ute på annat håll med några kompisar och hade som vanligt glömt sina nycklar hemma. När jag pratade med honom under kvällen beklagade han sig över alla tjejer som stötte på honom och ville att han skulle dumpa mig för att istället ta dem. Mmmm tro vad man vill, men jag tror att André får lite väl bra självförtroende när han är ute och dansar, men det unnar jag honom. = ) Han har iaf träningsvärk i magen idag efter allt dansande.

Tillslut så blev det i alla fall lördag och det är det fortfarande. En mycket skön och lite sömnig lördag måste jag säga. Vi har bara tagit det lugnt och softat i det vackra vår vädret då vi var ute hos våra vänner Nille och Lina i Asmundtorp. Det är bra att ha kompisar som har hus och en stor terrass, så där har vi varit några timmar idag och grillat och pratat om en massa djupa saker. Mitt upp i allt djupt snack ser vi hur något vitt stuttsar nedanför terrassen och det visar sig vara en isbjörn. Eller det var väl egentligen en hund, men den var mer lik en liten vit björn så jag bestämde att det var isbjörnen Knut som kommit och hälsat på. Den här Knut var helt galen och blev väldigt glad över att  få komma på besök. Dock var det lite konstigt att han kom helt själv så vi gick över till grannen och fråga om dom kände till den här björnen. Det gjorde dom och sa att han bodde några hus bort så Nille och Lina gick dit för att överlämna rymlingen och jag och André började på maten.
Det blev en otroligt trevlig dag med en jäkla massa mat och självklart blev man ju dötrött så vid 19-tiden drog vi hem och la oss i soffan. Det tog inte lång tid innan både jag André och Lucifer låg här som tre klubbade sälar och sov. Jag ställde docka min mobil så att jag inte sov för länge. Nu känner jag mig lite piggare men sängen lockar endå väldigt mycket så jag ska nog faktiskt bege mig dit nu.

Imorgon kommer det att bli en liknande dag antar jag men förhoppningsvis kommer vi ut på en promenad .


Tack för mig och på återseende.


Det var inte lätt för Knut att vara stilla, men så är han ju en Gaalen förrymd isbjörn


obligatoriska stämmingsbilder var det här ja.
 

RSS 2.0