musten är slut

och då pratar jg inte om julmusten utan min must. Jag är helt slut i kroppen efter 2 extremt jobbiga dagar på jobbet och inte blir det bättre imorgon, eller jo det blir det nog för jag jobbar bara till 14:30 och sen ska jag bara hem till Andrés päron och äta och dricka gott. Det känns som att alkoholen kommer att slå till imorgon om jag mår så som jag gör nu.

Jag är egentligen för trött för att skriva så jag ska gå och lägga mig nu med H&Ms vårkatalog som jag fick för någon dag sen.. Helt underbara klädet måste jag säga och så blir man bara så sugen på sommar och värme igen.

Natti natti.




Sale

Idag startade vi rean på Gina i Köpenhamn och oj oj vad Danskarna gillar rea. Det var nästan 3 ggr så mycket folk i butiken idag än vad vi brukar ha, och det brukar annars vara hyfsat bra, men idag var det extremt. Jag fick stanna över 3 timmar och kom precis hem istället för att ha kommit hem vid 18 tiden. Men jag ska inte klaga, nu fick jag vänta i Malmö i 40 minuter och kunde då få i mig både en chailatte och lite Burger King föda. Jag vet inte om jag är speciellt trött nu eller om jag är pigg. Igår hade jag sjukt svårt att somna och när jag väl gjorde det så sov jag nog inte speciellt djupt heller. Hoppas det blir bättre i natt.

Nä jag ska nog ta en lång dusch nu och gå och lägga mig.

Tack för idag





ny layout igen

Jag tröttnade rätt snabbt på min tidigare layout och har suttit några timmar idag och försökt få till en ny, dock med blandat resultat.
Annars så har jag inte gjort så möe idag mer än att färga håret igen. Denna gång blev det lite brunisch med skiftningar i rött. Det blev inte bra men det blev bättre.

Nu längtar jag bara till att det ska bli 2009 så man kan lägga allt bakom sig och få en ny start. Jag ska som vanligt ha som nyårslöfte att börja träna och äta nyttigt och bli en bättre medmänniska. Eller kanske inte det sistnämnda då jag redan är jäkligt bra.
Jag ska iaf försöka bli lite snyggare under 2009 och lägga ner mer energi på att ta hand om mig själv. Med det menar jag att jag ska borsta tänderna och tvätta bort sminket innan jag går och lägger mig. Sola ska jag också börja göra snart igen för när väl sommaren kommer ska jag vara brun som en pepparkaka och vara skitsnygg.

Tack för idag.





Det är över nuuuu

Nu är julen slut och jag ska verkligen försöka släppa den. Det tog mycket tid och energi att försöka komma i julstämning, men jag tror inte jag var ensam om att misslyckas med den biten.
Så nu ska jag bara lämna allt som är jul och låtsas att all mat jag har här hemma är vanlig Svensson mat som man alltid har hemma. Att min gran och små tomtar alltid har stått där och alltid kommer att vara där.  Det enda jag vill lägga energi på nu är shopping…

Jag behöver egentligen inte utföra själva shoppingen för att bli tillfredställd, utan det räcker att jag planerar lite vad det är jag vill köpa och sen tror jag att jag verkligen kommer att köpa allt, men i själva verkat så kommer jag ha glömt allt redan om en vecka och då blir jag inte ledsen att jag inte har handlat det. = ) Det där lär lite krångligt kanske och det skulle kanske ha varit något komma någonstans också, men …

Så det jag ska göra nu när jag ligger nyduschade i min säng med min bögigaste katt är att tänka igenom vad det är jag Behöver i klädväg. Vilka kläder kan jag ha och vilken stil vill jag ha nu när det snart är ett nytt år.

En sak har jag bestämt mig för i alla fall, och det är att jag ska färga håret imorgon och det kommer inte bli rött. Brunt kanske jag ska testa på. Hmmm Det tål också att tänka på.

Natti natti alla söta.


Nicole Richie stilen kanske vore nåt att satsa på. = )



Inge julefrid idag inte

Jaha och idag är det självaste julafton. Men för mig så är det bara en rätt så bra dag. Jag är ju ledig från jobbet och det känns ju alltid skönt, men annars så är det inte så mycket som gör att det känns att det är julafton idag. Vi ska ju inte fira förens imorgon och därför har jag haft lite att stå i här hemma.
Jag började dagen med att åka till Hemköp och handla mat, för det har vi ingen alls hemma fram tills idag. Sen hem och käka frulle och göra plats för all mat i kylskåpet. Det är en härlig syn mitt kylskåp just nu, fast det luktar svett av ostarna som Eva hade med sig idag. Efter att man fått lite mat i magen började jag och André slå in lite julklappar som vi ska ha till julklappsspelet. För ni som inte vet vad det är så är det ett spel som jag tror är mer traditionellt här söder över än i mina hemtrakter. Det går iaf ut på att alla köper så många, bra eller dåliga julklappar man kan för 50 kr. Sen slår alla in sina klappar i tidningspapper så att man inte vet vem dom kommer ifrån. Man lägger sen alla klappar på ett bord och spelar tärning om så många klappar som möjligt. Jag kommer inte ihåg exakt hur det funka, men får man en etta eller sexa så får man ta en klapp och sen kan man även få ta klappar från varandra. Mina paket brukar vara de mest eftertraktade, men kanske inte alltid det bästa innehållet i. Tidigare år har jag fått både toalettborstar och skruvmejslar.

Vid tre tiden kom sen Eva och vi åkte till Andrés farmor och farfar för att fika lite och önska dem god jul. Jag åt en massa kakor och julgodis och fick i mig tre koppar kaffe. Dessutom drack jag och Farfar Arne lite Kahlua till kaffet. Efter en stund där åkte jag hem igen och kände mig lite trött så jag la mig med Lucifer i soffan och sov lite. En timme senare hade jag fått nog och började städa. Andrés bror Tobbe är allergisk mot katter så det blir till att dammsuga 100 gånger innan dom kommer imorgon. Jag har nu fått det riktigt fint här hemma och det enda jag behöver göra nu är att skura golven, vika tvätt, städa badrummet och marinera revbensspjällen. Men det ska jag nog hinna med. Jag har lite tid att slå ihjäl innan Eva kommer igen och då ska hon och jag åka ner till Borstahusen och gå på midnatts vaka. Jag har aldrig gjort det förut så jag vet inte riktigt vad jag har att förvänta mig, men det blir nog trevligt.

Nä nu ska jag sätta fart här.

God jul på er allesammans och gott nytt år.


I brist på annat så fotade jag det jag hade runt om mig just nu.

Lucibusi.

Rambobambo

och lille André. From som ett lam ser han ut att vara.



del 2 av dagen

Sitter nu och försöker göra om designen lite på sidan. Tänkte anpassa den efter säsong eller humör kanske. Jag vill ha Snööö. = ) Det verkar inte fungera än, men den nya designen syns nog snart.

Undertiden som jag fnulat med bilder så har jag suttit och lyssnat på lite sköna låtar. Det började med Volbeat - I only wanna be with you och slutade med Kaomas Lambada. Men sen så har ju jag en rätt så bred musiksmak också.

Del 2 av min dag fördrev jag hemma hos Andrés föräldrar där jag bakade julgodis med svärmor Eva. I år blev det knäck, wienernougat och små dekorationsfigurer i choklad som man kan ha på pannacottan till exempel. Vi hann även med att käka pizza och fika två gånger, men jag måste nog säga att jag är lite hungrig fortfarande.

Imorgon blir det ännu mera julmys och julstök då jag får lite gäster hit i form av Karin och Nille och Lina som ska dricka glögg med oss. Jag tycker det är väldigt trevligt gjort av mig att jag bjuder hit folk för att bara umgås lite, inget kram på att man måste göra något lixom.

Jag ska även slå in lite julklappar till julklapps spelet som vi ska ha när vi firar den 25:e Jag och André var inne i en butik som hette Pang tror jag och allt där kostade mellan 10 och 60 kr tror jag.. massa skit, men en massa bra grejer. Dock vill jag undvika att få Andrés paket då han mest köpte små leksakspistoler och annat värdelöst skit.

Nä nu får jag tacka för mig och förbereda mig inför morgondagen.

Smisk åh hej.



Lampletar tider

Kapitel ett av denna dag handlade om att leta efter en taklampa. Det låter kanske som en enkel grej men ack så fel man kan ha.

Sen vi flyttade in den här lägenheten har vi inte haft någon lampa över vårat matsalsbord, och inte har vi behövt någon heller då det var sommar och ljust hela tiden. Men nu är det mörkare tider och snart är det julafton och då ska vi alla samlas runt detta bord och gotta oss i julens alla härligheter. Thats why vi bara måsta ha en taklampa där nu.  Vi har ju kikat lite när vi har varit i affärer med lampor innan men inte funnit någon som passat till form och pris, men idag skulle det ske. Jag hade bestämt mig.
Vi lämnade Landskrona för att bege oss till ett ställe som heter Hyllinge där det bland annat finns ett Bauhaus ett Härliga Hem och ett City Gross. Vi Började med Härlig hem som verkligen har underbara saker till hemmet, men fann ingen lampa som passade oss. Sen prövade vi lyckan på Bauhaus och fann flera lampos som vi skulle kunna tänka oss. Alla låg i prisklassen 800 – 1000 kr men var väldigt fina. Problemet var bara att de antingen var tvungna att skruvas upp i taket (alltså inte hängas på en krok) eller så var de slut. Vi gick lite moloket där ifrån och ute hade det börjat regna. What the fuck tänkte vi och gick vidare till Citygross. Det kunde ju vara så att man kunde hittar en lampa där. Tiden började snart rinna ut för oss för vi skulle hem till Andrés päron och fika snart men väl inne i butiken hittade vi inte en men 2 tänkbara lampor. Den ena var lite mer stilren men 4 glas kupor och kromade detaljer. Den andra var med 4 glaskupor i frostat glas och i något smidesliknande material. Dessutom kunde man ha 4 ljus på ovansidan och på så sett dekorera den efter säsong.
Det blev lampa nummer två trotts att den inte alls var den stilen jag var ute efter, men med ett pris på 449:-, rätt fäste och möjlighet till att pimpa till den nu till jul så föll lotten på den.

Så nu äntligen har vi en lampa till matsalsbordet och imorgon ska vi sätta upp den och även piffa till den med några fina juldekorationer.


Aaa typ så här ser lampan ut. Fast det blir nog finare när man fått upp den.



Tisdag idag.

God förmidag.

Idag börjar jag kl 13:00 och behöver inte vara hemifrån förns kl 11.00 vilket känns väldigt skönt. Jag har haft några tidiga mornar på raken nu och då hinner jag inte med mitt morgonmys. Ja för det är rätt viktigt för mig kan ni tro. = ) jag vill gärna ha tid på mig att sminka mig och äta frukost och gärna en extra kopp kaffe på det.

Så vad var det jag skulle skriva om nu då?
Jo just det. Min kamerasladd är återfunnen. Den hade blivit lämnad hos Anneli och Fredrik och förhoppningsvis har jag den om några dagar och kan lägga upp någon bild från förra helgen.

Nu är det verkligen jul snart och det blir nog bud på att jag får flytta till norrland eller nåt, för i Skåne kan man inte bo om man vill komma i julstämning. Jag slår vad om att jag skulle kunna gå ut och plocka en hel liten bukett med blommor om jag skulle vilja det, men det vill jag ju inte, så det hoppar vi över.

Jag sitter nu och lyssnar in mig på de artister som hittills kommer att komma till Hultsfred, på deras Myspace sidor och längtan bara växer och växer inför sommaren.


Jag och min kaffe nummer 2. mmmmm mys



fantastiskt gott

Mina bröd blev jätte goda och jag är mäkta stolt. Jag fick dessutom hjälp av Lucifer som höll mig sällskap när jag tittade på bröden i ugnen. Min lillkille knölade ner sig i nedersta lådan och tyckte att han passade bra där. Han kommer nog aldrig inse att han är en överviktig jätte katt.
Nu ska jag fortsätta kolla på Design Simon and Tomas.

Jag kastar även in en liten bild på min gran i matsalen. = )


Lill Luci


kvalitén är så dålig så det blev en liten bild.



Ordningen är återställd

Jag ska snart gå ut i köket och baka ut mitt bröd som jag håller på att baka, men jag tänkte hinna skriva lite en snabbis.

Jag har varit sjukt död de tre senaste dagarna och har nog inte sovit så bra som jag hade velat, eller så är det att jag känner mig så sliten för att jag inte har hunnit städa och pyssla här hemma något under helgen. Och inte fan har André gjort det heller. Då var det tur att jag kom hem vid 17:00 idag så vi spände på oss förklädena och började jobba. André tog hand om disken och jag började baka bröd. Sen när det var jäsnings dags så började jag på maten. Kycklingfilé med wookgrönsaker och en Unckel Benns burk med lite sås  och tagliateller till det. André gick vidare med att dammsuga och nu är ordningen återställd här i hemmet igen. Jag varvade bakandet och matlagandet med att dricka rödvin som så ofta förr, men jag tror det är bra för mig så att jag varvar ner efter jobbet.

Nu kommer det blir jobb tisdag till fredag och sen där efter är jag ledig hela helgen. På lördag ska jag och Eva baka julgodis och ha det gött och sen på  söndag kommer Sigrid och Karin hit och julmyser med mig. Det ska bli jätte kul och mysigt och jag ska försöka få hem Sunes jul så vi kommer in i julstämningen ordentligt.

Nä nu ringer klockan så nu ska jag baka ut mina rågkakor. Puss och hej


inte mina men fina endå



Danskt julbord

Jag har precis kommit hem från att ha käkat danskt julbord med några vänner nere på Seglarn. Det var väldigt trevligt och maten smakade. Det bästa var när vi fick varsin liten glasskål med risgrynsgröt och körsbärssås som var spetsad med något gott. Jag har även jobbat idag och ska upp och jobba snart igen så jag ska bara dricka ett halft glas rödvin och sen ska jag gå och lägga mig. På jobbet ska vi försöka öka försäljningen av en klänning som är två delad och kanske inte är så fin, så därför måste alla ha på sig en sån idag och imorgon. Vi fick en var gratis och det är ju rätt skönt att veta att jag inte behöver bry mig om vad jag ska ha på mig imorgon heller.

Jag har läst ut en romantisk bok som jag lånat av Sandra för säkert 3 år sen nu, och det gjorde att jag kände mig lite extra gosig och romantisk och självklart vill jag ju leva ut mina känslor med André. Men inte får man göra det inte för nu är han hos Jonny och sen sticker jag och jobbar och är inte hemma förens klockan 18:00 imorgon och då är det inte säkert att jag känner likadant. Så typiskt.

Nä nu ska jag tvätta ansiktet, borsta tänderna och krypa ner i sängen med mina små pojkar.


En utav mina absoluta favvobilder av Luis Royo



Ingen kamerasladd = inga bilder

Nä inte har jag hittat min kamera sladd än heller så det blir inga bilder idag heller. Så typiskt när jag varit ledig hela dagen och gjort så mycket roligt så kan jag inte få vise det med bilder. Jag har fotat iaf så den dagen sladden tänker dyka upp så får ni se hur fint jag gjort här hemma.

Jag började degen emd att tvinga mig själv till att sova fast att jag inte var trött och till slut var klockan 09:00 så då gick jag upp och kokade kaffe. Jag käkade en liten mysig frukost i soffan och sen gav jag mig iväg. Ner på stan och bort till garaget och hämtade bilen. Sen fyllde jag bilen med skräp, så som en elgrill, schampoflaskor och konservburkar. Mot tippen bar det iväg och allt gick lysande. Dagens stora höjdpunkt var att åka till Bauhaus för att söka efter den perfekta granen så jag begav mig av på E6 söder ut till Center syd. Väl där så fann jag diverse fina julsaker och shoppade på mig några askar julgranskulor, en julstjärna, en dörrkrans och lite blommor. Tanken var att jag skulle köpa mig en gran som kostade 159 kronor och när jag sen nästa gång handlade på Bauhaus skulle jag få halva priset i rabatt. Skit bra tyckte jag tills jag såg att ingen utav de billiga granarna dög för att få bli Min gran. Jag gick därför över till en lite högre prisklass och där stod den. En lagom tät, lagom lång, lagom tjock och lagom grön gran och denne skulle jag ha. Jag hade hoppats på att det skulle finnas en grangubbe som kunde hjälpa till att paketera granen i nät och eventuellt hugga till den, men det fanns det ju inte så jag fick göra allt själv och det kändes faktiskt riktigt bra måste jag säga.  Väl ute vid bilen så fick jag in allting enkelt och smidigt och jag var fortfarande stolt över mig själv.    
Allting hade gått så bra så det var ju nästan väntat att något skulle hända. Jag hade precis burit upp min gran och allt annat när jag reser mig upp och känner hur det smärtar till i nedre delen av ryggen. Ryggskott. Så typiskt att det skulle hända nu när jag fortfarande hade massor att göra idag. Men bra som jag är så bet jag ihop och sträckte på mig, pyntade min gran och gjorde det riktigt fint här hemma.

Nu sitter jag i soffan och dricker rödvin och funderar på om jag ska baka något gott att ha till, lite kola kanske. Äsch det får vara bra nu. Imorgon är det jobb men sen ska vi på julbord och det ser jag fram emot.



Mögel

Igårkväll när jag pratade medAnneli på telefon så tittade jag upp i taket och såg en stor mörk fläck i hörnet. Vi kunde snabbt konstatera att det var mögel. Så det suger ju lite. Vaktmästaren v ar här igår och tittade, men jag vet inte vad dom ska göra för åtgärder än. Men med hjälp från Calle så kunde vi ställa diagnosen att det säkert beror på att något på utsidan inte är som det ska och att det är där fukt har kommit in. Det är ju trotts allt väldigt kallt och rått i den här lägenheten, fast jag tror dom har höjt temperaturen lite sen igår.

Annars så är jag ledig imorgon och ska eventuellt köpa  mig en gran då. jag ska iaf leta efter min kamera sladd lite mer så för den måste jag ju hitta.

Nä nu ska jag fortsätta äta frukost och sen rensa kattlådan.

Puss och kraaam

Gullig mögel



Tjoohoo

Hej hej.

Jag är lite smått hyperaktiv just nu och frustrerad men samtidigt positiv. Aktiviteten beror nog på en bra natts sömn, en bra dag på jobbet och att jag har käkat taccopaj druckit julmust och plundrat min och Andrés chokladkalaner, så sockerhalten är på topp. Frustrerad är jag för att jag inte hittar min kamera sladd så inte kan jag lägga in alla mina bilder från helgen. Jag fattar inte vart den kan vara, för jag hade nog med mig den upp, men använde den inte. Hmm om du läser det här Anneli så¨kan du väl kolla om jag glömt den. Tack.
Och så positiviteten, ja den finns väl alltid där bara. Jag har som vanligt inget att klaga på eller bekymra mig över, fast jag skulle vilja ha lite mera tid och pengar, men det är bara att planera bättre så blir jag nog nöjd där också. = )

Nä nu ska jag fortsätta kolla på Desperate housewifes.

Poss haj


Sockerchock deluxe



hemma igen

Nu är vi hemma igen efter att ha spenderat helgen i Nyköping, Stockholm och Flen. Självklart har jag gjort massor och haft jätte trevligt, men jag är så trött nu att jag får återkomma imorgon igen med bilder och allt. Jag är sjukt nöjd med allt vi hann med och så var detb så kul att få träffa pappa, systrarna och Sandra.

Sen jag kom hem har jag hunnit med massor tycker jag och kanske är det därför jag är lite trött nu. Jag har packat upp alla saker, sorterat bort alla dvd folmer från en vägghylla och istället placerat lite fina vaser där. Sen har jag bäddat om sängen i nya sängkläder som var julklapp från pappa och slutligen så har jag gjort pasta och tonfiskröra till matlådorna imorgon.
Jag ska nog göra mig lite tee nu och se om det är något roligt på tv.

Tack alla för den underbara helgen och så ska jag försöka få upp lite bilder imorgon.



rugg och ugg

Det är blött ute, jag är trött och har ont i fötterna och så måste jag packa och slå in julklappar.
Det var sjukt mycket att jöra på jobbet idag, speciellt sista timmen så jag stannade över till stängning och hjälpte till. Det skulle jag inte ha gjort, eller jo för jag är ju snäll, men det jag inte tänkte på var att det inte går ett tåg 20:08 från Malmö så jag skulle få sitta där i 40 minuter och vänta. Tåget jag åkte med från köpenhamn var försenat det med, men jag ringde André och bad honom hämta mig i Lund och underbar som han är ibland så gjorde han det. Jag kom iof hem nästan samma tid som om jag hade tagit tåget, men det är mysigare att åka bil förståss. Jag ska snart börja packa inför helgen då vi åker till Nyköping och sen Stockholm och sist och minst, Flen. Jag har planerat att vi kör kl 06:00 här ifrån på lördag så imorgonkväll när jag kommer ham blir det till att sussa med en gång.

Nä nu ska jag sätta fast, sen ska jag duscha och sova. Baj baj





shoppingsugen

Jag blir lite frustrerad när jag läser andras bloggar om allt fint man kan köpa, men inte har jag några pengar. Jag tjänar iof mer än många andra, men just nu går alla mina pengar till André då jag är skyldig honom några tusen till. Det var ju många pengar att punga ut när jag tog körkortet för ett tag sen och det var ju tur att jag fick låna av honom då. Men jag vill ju handla en massa nuuu.

Jag ska försöka överleva denna månad så är det lön snart igen och då är jag ett steg närmare shoppingen. Nä jag ska gå och lägga mig nu och snart ska vi åka till Nyköping. Weee.




hum hum

Jag känner mig nästan lite pressad att skriva här nu, fast så fort jag börjar så kan jag nästan inte sluta. Problemet är bara att jag skriver om allt på en gång. Jag måste kanalisera mina tankar och bestämma mig för en eller kanske två olika saker åt gången. Så vad ska jag berätta idag?
Jag började på nytt i den andra butiken igen idag och det gick väl bara bra. Dagen gick riktigt snabbt och när jag kom hem så gick jag till frisören och fick lite skön behandling. Det är ju bara såå skönt när man får håret tvättat och ännu bättre om  man sitter i en massage stor samtidigt. Håret blev jätte bra och jag köpte mig även en produkt som gör att håret blir lite strävare vid rötterna så man kan få upp volymen och tupera det lättare. Maria Nila  salt spray tror jag det hette. Salongen jag gick till heter 2 Touch Beauty Lounge och jag tror nog att jag ska gå dit igen.
Imorgon kommer det inte hända så mycket, mer än att jag ska tillbaka till ströget butiken och köpa mina kläder som jag hängt undan där sen blir det till att jobba några timmar och sen är det hem och mysa till Desperate housewives och Ugly Betty. Jag ska nog surpla lite glögg också och självklart äta min chokladkalender. = )

Så nu får det vara nog för idag. Tack och hej.












RSS 2.0