I´m going down

Utkast: Dec. 26, 2012

Publicerad 2012-12-26 18:53:01 i Allmänt

Jaha. då var man klar med att föda barn och kan nu fokusera på att gå ner i vikt och få den där kroppen som man alltid drömt om, eller iaf gå i rätt riktning. Från oktober 2010 till augusti 2011 då jag var gravid med min dotter så gick jag upp från ca 75-76 till 100 kg och kanske lite till. det blev alltså en tung graviditet på så sätt. 14 dagar efter förlossningen gick jag ner 14-15 kg utan att göra något och glad var jag för det, men det tog alltså slut efter 14 dagar. Sen låg jag lågt och gjorde inte allt för stora ansträngningar till att gå ner i vikt eftersom jag ammade och inte kände för det. i januari 2012 blev jag gravid igen och då visade vågen på 84 kg. Denna gång gick jag inte upp lika mycket vilket jag var fast besluten av att inte göra. Jag kunde tänka mig att väga 100 kg igen på förlossningen, men inte mer. Någon dag innan min son föddes vägde jag 98 kg och var nöjd med det. Åter igen så gick jag ner ca 1 kg om dagen de första 2 veckorna och rätt snabbt var jag nere på 84 kg igen. 83 har vågen visat nu innan jul, men vad den visar nu vet jag inte men moffat har jag gjort och kommer nog göra några dagar till. För nu är det så att i vecka 18 ska vi utomlands och då har jag satt som mål att ha gått ner 10 kg. Så det jag gör nu är att jag trycker i mig av allt som jag sen inte kommer att få äta av alls.

Jag ska börja med att försöka utesluta så mycket socker som möjligt. Kanske att jag kör en liten detox första veckan oxå för att komma igång och se snabbt resultat som kan öka på motivationen. Jag har tänkt att rova på LCHF igen, men jag tycker lixom inte om att läsa mig till hur jag ska göra, det tar för lång tid, och som småbarns förälder har man inte onödigt många lugna stunder till att sitta och läsa. Nä istället ska jag nog köra en egen variant och bara gå på känsla. Jag har ju sunt förnuft och vet vad som är bra, respektive dålig mat så jag ska väl bara försöka komma igång med att laga mat som är bra helt enkelt och få det som en rutin och förhoppningsvis kunna hitta lite variation oxå på maten. Ja det är planen för maten so far. Men man måste ju röra på sig oxå och där var först min plan att jag skulle börja på gym igen, för hundraelvfte gången, men när jag inte riktigt kan lista ut när på dygnet som jag ska ha tid till att åka in till gymmet så har jag nu lagt ner den tanken. Det får bli i framtiden. Istället så har jag tänkt ut en liten rutt som jag ska springa. Jag har aldrig riktigt kommit in i springandet och tycker bara det är jobbigt och tråkigt, men det finns så många fördelar med det så nu ger jag det ett försök igen. Det tar nog 10 minuter att gå till en liten motionsslinga som är på 1,4 km och det låter som något lagom att börja med. Då får jag uppvärmning och sen kan jag lära mig att jogga på spåret. Så om 5 dagar kör vi igång. Ja, André får vara med på tåget då vi utmanar varandra i vem som kan gå ner 10 kg snabbast. Fast nu när jag säger det så låter det inte bra. Att gå ner 10 kg på så kort tid som möjligt är inte målet, utan det är att ha gått ner 10 kg till vecka 18. Lyckas vi med det så är vi nöjda, sen finns det ju utrymme för att gå ner ännu mer.. typ 18 kg. Det skulle innebära för mig att jag skulle väga 66 kg och så lite har jag inte vägt sen innan jag träffa André för 9 år sen... Jag kan inte föreställa mig hur underbart det skulle vara. Det är overkligt för mig än så länge så nu fokuserar jag på mindre mål. Det första är att komma ner till 77, för det var vad jag vägde in mig på hos barnmorskan första gången...= )
Så om 5 dagar ska jag lägga upp både vikt och mått så även försöka göra en uppdatering i veckan... Nu kör vi Igen för femtielfte gången.... = )

Hitta en bra blogg precis som jag ska försöka hinna läsa oxå.. http://minbebis.com/blogg/danijela/
men först lite inspirerande bilderOm

Min profilbild

Monica

Skriver mest för mina nära och kära jag har här i vårat avlånga land som jag kansake inte träffar så ofta som jag vill, men även för er jag träffar dagligen. Jag skriver så som jag är. Om allt och inget och efter humör.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela