Back from Bjertorp

Hemma igen efter en underbar helg på Bjertorp slott. Jag känner mig grymt avslappnad och skulle mycket väl kunna tänka mig gå och lägga mig nu, men det går ju inte. Först måste jag berätta om min helg och visa lite bilder.

Igår åkte vi mot Göteborg och försökte på bästa sätt navigera oss fram med en GPS. När damen i GPSen säger att vi är på ankomstplatsen så ser det inte så slottsaktigt ut.





Vi ställer om GPSen och kör vidare glada och förväntansfulla och inte långt ifrån fritidsvaruhuset låg Bjertorps slott.
Trotts det tråkiga vädret så var vi glada att vara framme och förväntansfulla på att se hur det såg ut inomhus. Vi möttes av en björn i hallen och trevlig personal som gav oss nyckeln till rum nr 305. Vi började klättra trapporna upp mot våning tre där vårat rum låg, och på vägen upp möttes vi av det största biljardbordet jag någonsin sett. Tyvärr hann vi inte med att spela något, men maffigt var det. Väl inne i rummet blev vi inte besvikna och det första jag tänkte var, porrum = ) Det var jätte fint iaf och jag slår vad om att alla andra rummen på slottet var minst lika fina dom.








Efter att ha gjort oss hemmastadda i rummet så gick vi en liten rundtur i slottet och fick därefter lite välkomsfika som vi avnjöt på en inglasad terrass som vette ut mot slottsträdgården på baksidan. Slottet som byggdes av en snubbe som hette Littorin är ett riktigt skrytbygge och allt är designat av samma snubbe som designat NK huset och flera pampiga byggnader i huvudstaden. Herr Littorin bodde mestadels i Moskva och blev fascinerad av hur palatsen där var inredda och detaljer som fanns på väggar och i tak och därav kunde man skåda liknande detaljer på slottet. Det fanns gott om uppstoppade djur i slottet även. Allt ifrån björnen till en varg och även ett lodjur som satt på en pinne i en utav salongerna.










Efter att vi fikat så började vi diskutera mat och hur mycket mat vi kunde få på det här stället. Båda var väldigt hungriga eftersom fikan bara bestod av kaffe, kaka och bulle. Så vad gör man, jo man åker och äter kebabrulle. Vi tog bilen in till Vara som låg en mil därifrån och hittade en grill där vi käka kebabrulle i tunnbröd! Men för att försäkra oss om att inte bli hungriga senare ikväll så köpte vi med oss diverse godis också.

När vi kom tillbaka till slottet var det dags för lite relaxning i form av massage och bastubad. Ja vad ska man säga, det var underbart men kort. = ) Det fanns en relaxavdelning med plats för 12 pers där man kunde sitta och dricka öl efter bastubadningen, men det får vi göra nästa gång.

Efter massagen hade vi lite fritid att slå ihjäl på hotellrummet och sen skulle vi piffa till oss för middagen. 19:30 steg vi in i matsalen som redan var fylld av andra gäster som tycktes trivas, men tittade lite konstigt på mig och André. Kan ju tillägga att de flesta var fina äldre damer och herrar som inte hade tatuerade underarmar eller skitiga converse på sig. Vi fick en presentation av vad middagen skulle innehålla och beställde in dricka. André tog en öl och jag beställde ett vinpaket för 450:- = 4 olika glas vin. Det första vi käkade var en förrätt med ripa och ädelost. Förrätt nummer två var några Boveteplättar med vispad crème fraiche och lite annat. Varmrätten som var väldigt god bestod av helstekt ren innanlår och någon slags potatisbakelse och svart trumpetsvamp. Eftersom jag skulle dricka ett glas vin till varje rätt så blev det en hel del och jag förberedde André på att bära mig till rummet. Den avslutande rätten var en ostbuffé som serverades i salongen intill så därför tog jag ett utav glasen som jag inte druckit upp och tog med mig det till rummet tillsammans med ostarna och André såklart.




Kvällen slutade med att vi kollade på film åt godis och sen däckade jag med alldeles för mycket gott i magen, men jag var väldigt nöjd endå. André blev dock lite dålig i magen och fick spendera lite tid på toan medan jag låg och sov.

Så imorse vaknade jag och var jättehungrig. Det blir väl så när man har töjt ut magen under en hel dag. André var dock lite trött så jag satte mig och läste på om historien om slottet och familjen Littorin. Efter en timme började jag bli orolig att frukostbuffén skulle ta slut så jag drog upp gubben och gick ner till matsalen. Det var ett annat par där så gott om mat fanns det och gott var det. Efter att ha käkat och packat ihop våra saker checkade vi ut och packade in i bilen. Men innan vi åkte var jag ju tvungen att fota huset utifrån och alla andra fina hus som låg runtomkring och jag kan bara tänka mig att det är helt underbart där på sommaren så det kommer definitivt bli flera besök till detta vackra slott.

På vägen upp passerade vi Halmstad och jag tänkte direkt på min kära vän Samira som bor där och att det skulle vara trevligt att ta en liten fika så jag slängde iväg ett sms och på vägen hem stannade vi i Halmstad. Det blev en snabb men trevlig visit hos Samira och Markus som dock inte var hemma men hennes lilla kisse Mjau var ju det. = )





Så är man hemma igen då och redo att börja en ny vecka och från och med imorgon så är det detox som gäller efter allt förlustande på onyttigheter som pågått hela helgen. = )


Kommentarer
Postat av: madelene

Åh vad mysigt ni verkar haft det! :)

2009-02-09 @ 00:39:52
URL: http://madelenenornberg.blogg.se/
Postat av: Sandra

Vilken trevlig weekend ni har haft! =) Mysigt.. så det var ju en kanon julklapp som ni gav till varann. Saknar dig! Puss

2009-02-09 @ 00:46:43
URL: http://sandranornberg.blogg.se/
Postat av: Sandra

Haha typiskt Monica ett nötskal, inga hemligheter här inte! ;) Fortsätt med det! Hehe

2009-02-10 @ 17:36:23
URL: http://sandranornberg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0